Rotaryclub Middelburg doneert 236 kant-en-klare Indische nasi-maaltijden “Blauwe Hap” aan Voedselbank Walcheren

Aanstaande maandag, 27 april, is het Koningsdag. En traditioneel is het de avond daarvoor óók al feest: de Koningsnacht.

Vanwege het Corona-virus krijgt de viering van de verjaardag van koning Willem-Alexander dit jaar echter een heel andere invulling. Koningsdag is dit jaar “Woningsdag”. Dit jaar helaas geen Koningsspelen, vrijmarkten, concerten en andere openlucht-activiteiten, maar uitsluitend “vertier-in-huis”.

Om, voor de cliënten van Voedselbank Walcheren iets extra te organiseren, doneert Rotaryclub Middelburg op vrijdag 24 april 236 kant-en-klare Indische nasi-maaltijden verdeeld in kleuren per grootte van een gezin. In Marinekringen wordt deze maaltijd “Blauwe Hap” genoemd. Deze heerlijke maaltijd is speciaal voor cliënten van Voedselbank Walcheren bereid in de keuken van De Kloveniersdoelen met de juiste hygiëne maatregelen t.a.v. Corona. De ingrediënten voor de maaltijd zijn zo veel mogelijk lokaal ingekocht.

Hiermee hoopt Rotaryclub in de hele keten een steentje bij te kunnen dragen. Bovendien ziet Rotaryclub Middelburg deze actie als een aanmoediging en blijk van waardering voor het werk dat de Voedselbank Walcheren en haar vrijwilligers al jaren doen. En ook in deze ingewikkelde tijd hebben voortgezet, met alle uitdagingen door Corona van dien.