De lokale Partij van de Arbeid heeft 300 chocoladeletters gedoneerd aan Voedselbank Walcheren

De lokale Partij van de Arbeid heeft 300 chocoladeletters gedoneerd aan Voedselbank Walcheren, op deze manier kunnen alle kinderen bij de voedselbank een chocoladeletter in hun schoen krijgen. Bij het brengen van de donatie hebben wij de heer Sylvestro Lorello een aantal vragen gesteld. Zelf is hij commissielid ruimte bij de gemeenteraad, wat inhoudt dat hij zich bezighoudt met de ruimtelijke inrichting van gemeente Middelburg. Daarnaast gaat deze commissie onder andere over zaken als bouwen, toerisme en de economie. Hij ondersteunt de fractie van de PvdA in de gemeenteraad.

Er is gekozen om te doneren aan de voedselbank omdat het bekend is dat voedselbanken, zeker in de coronatijd, het erg zwaar hebben. Er moet voedsel ingekocht worden door de voedselbank, in plaats van dat de donaties genoeg zijn. “Daarnaast is de voedselbank een hele belangrijke organisatie die invulling geeft aan het armoedebeleid in Middelburg,” zegt Lorello. De PvdA heeft vorig jaar ook chocoladeletters gedoneerd aan de voedselbank, op deze manier wil de PvdA de voedselbank steunen en aandacht geven. De keuze voor chocoladeletters was voor de hand liggend volgens Lorello, omdat dit een leuk extraatje is voor de kinderen bij de voedselbank. Hij vindt het erg triest dat zulke armoede onder kinderen nog voorkomt. Met een chocoladeletter hebben kinderen iets extra’s om van genieten deze periode. “Op deze manier wil de PvdA laten zien aan zowel de cliënten als de vrijwilligers en het bestuur bij de voedselbank dat er aan hun gedacht wordt en dat er gewaardeerd wordt wat de voedselbank met al zijn vrijwilligers doet voor de gemeente.”

Iedereen zou iets kunnen doen voor de voedselbank en dat hoeft niet altijd veel te kosten. Natuurlijk is er altijd de mogelijkheid tot donaties aan de voedselbank. De PvdA heeft besloten om dit als vereniging te doen. Tevens is dit voor veel verenigingen een mogelijkheid, maar dan moet er wel iemand op het idee komen. “De voedselbank verricht erg belangrijk werk,” zegt Lorello, “het voorziet een basisbehoefte van mensen.” Op de website van de voedselbank staan veel tips over wat je zou kunnen doen om de voedselbank te kunnen steunen. Lorello was zelf verbaasd over hoeveel verschillende dingen je kunt doen voor de voedselbank en zou iedereen zeker aanmoedigen om eens op de site te kijken en te zien wat je zou kunnen doen. “Er is altijd wel iets dat je zelf of als vereniging kan doen.”
Voor meer informatie over het steunen van de voedselbank, kijk op STEUN ONS